VRIJEME U SUDBINI


Nije riječ o klimatskom vremenu nego o onom drugom kojega mjerimo sekundom, minutom ili satom.
To drugo vrijeme nešto je više i puno značajnije nego što je ono da li je kiša, snijeg ili bura.
Vrijeme se svima nama jednako daje i jednako uzima. Nitko od nas nije povlašten i nitko neće dobiti vremena na pretek. 

Razlika je jedino u sudbini. Ona će odrediti hoćemo li i kada početi vrijeme koristiti i koliko dugo ćemo trajati, to jest koliko ćemo vremena potrošiti. 
Sve u životu možemo podrediti u svrhu da duže trajemo, odnosno da iskoristimo više vremena. Ali kad potrošimo cijelo nam darovano vrijeme, za nas će sve prestati postojati. 
Badava smo išli u brijačnicu i kod frizera, badava smo išli liječniku, badava ugrađivali implantate i druga pomagala, sve će na isteku vremena stati i više nas neće biti.
Poput ovog čamca


Kad se je "rodio" tada je počeo trošiti svoje vrijeme. Svi su ga voljeli, a on im je služio u svakoj prilici trošeći svoje trajanje tj. vrijeme. Kada je ostario i kada mu je vrijeme isteklo, jednostavno su ga izvukli na obalu i to mu je bio kraj. Njegovo je vrijeme prošlo i sa sobom odnijelo sva međuvremena i radnje od momenta kada je stvoren pa do zadnje sekunde plovidbe-života.
U protokolu nestajanja neće se moći ništa izmijeniti, jer u vremenu nema protekcije niti namještanja rezultata u neminovnosti. 
Sve je pripalo sudbini, koja je nekome bila sklona, a nekoga je potpuno zanemarila. Sudbina je odredila tko će duže, a tko kraće trajati, zapravo živjeti.
Kada dođe kraj krajeva sve će se smiriti i krenuti u zaborav!! Sve, ama baš sve će biti zaboravljeno, kao da nikada nismo postojali.

Do slijedećeg štiva zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe

  1. Nasloni moje vrijeme na svoje, tako će vječnost duže trajati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam jesli li moj odgovor dobila, ali evo ponavljam.

      Nasloni glavu na moje rame, biti će nam ljepše u vječnosti!

      Izbriši
    2. Dobro rame uvijek je važno, puse svima

      Izbriši

Objavi komentar