ZAGRLJAJ


Možda se nikada niste zapitali što je to zagrljaj i kako tumačite njegov utjecaj na onoga kome ga dajete ili kako djeluje na vas kad vas netko grli. Da li se zagrljaj može dati svakome ili samo onima koje volite?
Da li u vama zagrljaj izaziva isti onaj osjećaj kao što to čini poljubac? 
Zagrljaj je zasigurno moćno oružje ljubavi. Preko zagrljaja, bio on prijateljski ili ljubavni, može se saznati više nego preko bilo kojeg drugog kontakta. S njim se može iskazati sve; misli, nježnost, ljubavna želja, tuga, bol, veselje i radost, pa i lažno prijateljstvo.
Dobro je što ga možemo dati svakome i u svakoj prilici, tajno ili javno bez bojazni da će itko zamjeriti. Nitko ne može saznati tvoje želje i namjere, osim onoga kome si zagrljaj namijenio i dao.
Kada nekoga grlite po njegovoj reakciji može te osjetiti da li poruku zagrljaja prihvaća ili odbija.
Svi zagrljaji nisu jednaki. Tehniku grljenje treba poznavati jednako dobro kao i tehniku ljubljenja. 

Ljubljenje bez zagrljaja je ništa. Probajte se ljubiti bez zagrljaja pa ćete vidjeti koliko je užitak manji i nepotpun. Zato, vježbajte zagrljaje, ma koliko god mislili da to nije potrebno.
 

Problematičan je samo ovaj naš virtualni zagrljaj kojega svesrdno jedni drugima dajemo. 
Ne znam samo kako na vas takav zagrljaj djeluje. Meni je ugodno kad ga dobijem, a boga mi i kad ga dragoj osobi pošaljem. Zato, primite moj zagrljaj bilo da spadate u muški ili ženski rod. Jednako ga šaljem svima, onima koje volim i onima koje manje volim.
Eto, sada ću lakše usnuti, a u jutro ću sa zadovoljstvom pogledati vaše komentare, kao znak da se slažete s mojim razmišljanjem. 
Oprez, ide moj zagrljaj !!!!!

Do našeg zagrljaja zdravi i veseli bili!
Vaš grljeni Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe

  1. Postoji li što moćnije od zagrljaja?
    Topla bliskost nježnih ljudskih ruku uvijek je idealna podrška.

    OdgovoriIzbriši
  2. Znam da znaš, jer si ga osjetila.....sretnice....

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar