KONAČNO POČELI


Nisam mogao vjerovati svojim očima, pa sam stavio naočale kako bih bolje vidio što se to događa. Vjerovali ili ne, nakon više od petnaest godina muljanja, čekanja i lažnih obećanja, odgovorni za županijske ceste dali su nalog za dovršenje rekonstrukcije županijske ceste Golo brdo – Slivno. 
 

Na dužini malo manjoj od 4 kilometra, konačno je počela rekonstrukcija zadnje dionice županijske ceste Gornja Zečevina – granica sa Slivnom. Prije same rekonstrukcije ceste na istoj dionici postaviti će se vodovodne cijevi preko kojih će cijela Mjesna zajednica Krstatice dobiti pitku vodu. Iz razumljivih razloga radovi na vodovodu moraju se izvesti prije nego započne rekonstrukcija, kako se ne bi uništila tek rekonstruirana cesta.

 
Izvođač je radova firma Patrlj, a pripremni radovi su počeli iz pravca Slivna prema Gornjoj Zečevini. Prema riječima izvođača radova, postavljanje vodovoda i rekonstrukcija ceste mogli bi završiti u nekoliko narednih mjeseci ove godine, uz uvjet da financije budu redovno stizale na račun izvođača. Puno puta, naročito pred izbore, nadležni su davali obećanja kako će cestu i vodovod dovršiti, ali je trebalo više od 15 godina da tome dođe kraj. Pripremni radovi su se razmahali i vjerujem kako se neće prekidati sve do konačnog završetka. 
Sretno dragi građevinari! 
I na zadnje, dana 23.3.2019. godine konačno su završeni glavni radovi na rekonstrukciji ceste i postavljanju vodovodnih cijevi. U narednim danima na cesti će se postaviti horizontalna i vertikalna signalizacija i ostala obilježavanja. Vodovodne priključke u domaćinstva najprije treba pojedinačno s Vodovodom ugovoriti i onda se voda može koristiti. Eto, nakon više od 15 godina čekanja konačno su i Krstačani dočekali svoj dan. 
 
Što kaže prošlost o cesti;
Rimska cesta išla je i od Golog Brda kroz Krstatice, Slivno preko Stinica u Podosoje i Runović. Fra Mate Gnječ 1889. godine nastojao je osuvremeniti taj stari put. Cesta Golo Brdo - Slivno obnavljala se između 1895 - 1897. Prva zaprežna kola prošla su njome 1901. godine. Osuvremenjena je i asfaltirana 1977do Rakića, a do crkve u Krstaticama završena je u šestom mjesecu 1982. godine. Put preko Velima dogotovljen je 1960. a konačno čitava dionica od Slivna do Sebišine asfaltirana je krajem 1989. godine.
 
Do završetka radova zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe