LOVIO SAM MUNJE


Još uvijek imam snage i htijenja spojiti dvije različite obale i na njih prenijeti sve ljubavi i sve mržnje, radosti i tuge, sve istine i sve laži.
Bio sam spreman loviti munje golim rukama samo za jednu riječ ili umiljat pogled. No, nije išlo, pa ostadoh u bespućima svojih razmišljanja, pitajući se, kako bi bilo da je bilo. 
 

Ne treba više misliti na prošlost, jer ono što se nije dogodilo, ma koliko god da o tome razmišljali ništa nećete saznati.
Zato je najbolje usmjeriti svoju pažnju na ono biće koje je tu pokraj vas. Makar vas ponekad ljuti, ili pak u vama izaziva bijes, ipak je on (ona) vaš jedini pratilac s kojim ćete jedino i sigurno moći koračati isprepletenim raskrsnicama života.
Život treba živjeti stalno se prilagođavajući nastalim problemima i teškoćama, mudro birajući najbolje staze i raskrsnice po kojima ćete se kretati.
Životni vijek kratak je kao treptaj oka i neprimjetno će proći, no kada toga budete svjesni biti će kasno za ispravak ili povratak.
Zato živite, a prošlost ostavite samo u sjećanju.
Nema potrebe loviti munje....

Do idućeg razmišljanja zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe

  1. Život je kao kap kiše koja pada, ljepota koja nestaje još pri svom nastanku. Stvari ovoga svijeta kratko traju, kao munja na nebu, stoga postavite sebi cilj, koristite svaki dan i noć da biste ga ostvarili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš pravo. Zato sam išao stazama samo bogu znanim u ljepotu i užitak s onima koga sam odabrao. Bio je užitak imati nedohvatljivo, a tako blizu......

      Izbriši

Objavi komentar