MIR I TIŠINA


Kada sam fotografirao ovu mirnu i čistu plažu zadojenu mirisom borove smole, razmišljao sam kako će ona izgledati za koji mjesec.
Tada na plaži nije bilo nikoga, ali kad sunce upeče postati će poput mravinjaka.
Ručnik do ručnika, ležaljke i ostali ljetni pribor, te polu gola tijela ispuniti će prostor, pa će se teško moći i do mora doći.
Mirisi raznih pomada i ulja za sunčanje znatno će nadjačati miris borovine. Nema sumnje sve će se promijeniti za tili čas.


Ipak, lijepo će biti kada se prostor popuni s kupačima. Tada će početi posebni životni režim koji se može doživjeti samo na moru. 

Ispod tamnih naočala tragati će se za razgolićenim i preplanulim tijelima. Potajno komentirati kostime, ono da li nekome pristaje ili ne, te se potiho rugati svima što su na suncu "izgorjeli" ali i diviti onima već s preplanulom bojom. Uvečer na terasi uz muziku i ples razvijati će se nesputana želja, u nekome za prvim, a u nekome za skoro zaboravljenim ljubavnim dodirima.
Nigdje se toliko emocija ne pokrene koliko ih se pokrene ljeti na moru. Stvara se dojam da svi žive u očekivanju onoga kada će se u njima zapaliti nježni fitilj kako bi doživjeli ljubav ili barem kratkotrajni flert.
I tako, ljeto će mnogima donijeti lijep ugođaj, zabavu, poneku simpatiju ili ljubav, ali najvažnije i odmor.
Baterije će se maksimalno napuniti, da bi se kroz jesen i zimu preko uspomena lagano praznile.
A onda neke druge godine, nekog drugog ljeta doći će isti ili drugi ljudi. Sve će se izmijeniti samo će more i njegove draži ostati isti...


Do slijedećeg štiva zdravi i veseli bili!
Vaš Mali Mate

Primjedbe