IVOR I NIA


Evo slatkih regulatora moga tjelesnog tlaka i duševnog raspoloženja. 
Bez njih nigdje, s njima svugdje!! 
Dok roditelji "hrmbaju" od jutra do večeri, djeca poput mnogih njihovih vršnjaka, sami uče, sami rješavaju probleme.
Tu je jedino neumorna baka koja hrani njihova tijela, pazeći da vitamini i minerali budu zastupljeni više nego šećer i čokolada.
Ali tu je i dida koji vozi i odvozi na treninge i ostale vanškolske aktivnosti. Dida pomaže rješavati domaće zadaće, ide na roditeljske sastanke. On je njihov korektor igre, a oni mu zdušno pomažu u regulaciji tlaka. Znači, trebaju biti dobri i poslušni, a ako to slučajno izostane onda dida poseže za tabletama za smanjenje tlaka.

 
  
Nia i Ivor   
 
Ipak, sve je više zajedničkih radnih dana koji završe uz radosno raspoloženje pjevajući stihove Tomsonove pjesme kao zahvalu nama starima za sav trud koji ulažemo u njihovo djetinjstvo i odrastanje. 

Čvrst je dida bio kao stijena,
hrabra srca i kamenih gena.
Sva je mudrost utkana u njemu,
njegove su priče učile me svemu. 

I tako djeca rastu, roditelji gotovo da ih i ne vide, a baka i dida u kasne noćne sate predaju ih umornim roditeljima kao štafetnu palicu.
No, mi se starci ne žalimo što im pomažemo. Naprotiv, veselimo se svakoj petici, svakom napretku i svakom centimetru koji narastu uz našu pomoć.
Žalim samo onu djecu koja u ovom blesavom i otuđenom društvu nemaju pomoćnu radnu snagu, nemaju baku i djeda da im budu od pomoći ne samo u rješavanju njihovih obveza, nego i u ispuni njihovog djetinjstva!! 
Da se mene pita, svako rođeno dijete već na izlaznim vratima rodilišta trebao bi čekati poklon-paket u kojemu bi bili djed i baka. 

Do slijedećih unuka zdravi i veseli bili!
Uvijek Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

https://selokrstatice.blogspot.com/2018/08/ivor-i-nia_6.html

Primjedbe