IPAK PROLJEĆE


Kalendarsko proljeća nastupilo je ima gotovo trideset dana, ali zbog lošeg vremena i niskih temperatura nije bilo naznaka osim stidljive vegetacije da je proljeće davno počelo. Vjetrovi, snijeg i kiša u mnogome su ove godine iznenadili sve stanovnike planete, pa i prostor Zabiokovlja. Zima se produžila na račun proljeća, no sudeći po ovoj dvojici na klupi (otac i sin) proljeće je ipak počelo.


Dok smo nas nekolicina otišli naručiti kavu i piće, njih dvojica ostadoše na toplom suncu i čistom planinskom zraku, rekavši da će odmah doći. Uzalud smo ih čekali da dođu, a kad se nisu pojavljivali nije bilo druge nego ih otići potražiti. Imali smo što i vidjeti. Obojica su na klupi spavala tvrdim snom kao morževi na plaži. 
Drijemež je bila jača od soka i kave. U tren oka oči su im se zatvorile, a želja za snom izazvana proljetnim suncem i čistim planinskim zrakom, kao droga, odvela ih je u blaženstvo mirnog i opuštenog sna. Ipak je proljeće tu pokraj nas.
Snimljeno na"Dalmatini",odmorištu Gornje Rašćane. Mnogi kažu da je ovo najljepše i najuređenije odmorište u Europi. I je!
Dobro došli u najljepše godišnje doba.


 
Do nastavka proljeća zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)


Primjedbe