SAN SVIH SNOVA


Ako ste u životu samo jednom jedrili teško ćete se othrvati da to ne učinite još koji put. Kako sve počinje s prvim putom, tako počinje i jedrenje.
Neko vrijeme jedrite toliko samo da se priviknete na skokove broda preko valova, a onda najednom osjetite svu ljepotu zagrljaja neke čudesne igre, koja vas kroz ljepotu prostora uvede na put zaljubljenosti. To je jedrenje. 



Ove godine nisam imao sreću jedriti. Imali smo kvar brodskog motora, koji smo uz velike napore i peripetije s osiguravajućim društvom konačno popravili i brod porinuli u more. Kako obično biva kada je sve gotovo i na mjestu, tada se ispriječi još nešto drugo. Došlo je loše, kišovito i klimatski nestabilno vrijeme, a ponešto turista koji žele jedriti uzeše brod u najam. Moralo se nešto zaraditi kako bi se pokrili troškovi popravka. Na kraju potrošio se godišnji odmor, čekajući.
Ali budem li živ, iduće godine posvetiti ću se jedrenju. 
Veseli me, što će biti cijela obitelj na brodu. Ima mjesta za sve, brod je velik. 
Nadam se jednom pristojnom krstarenju i upoznavanju predjela Jadrana na kojemu nismo bili. Biti će to i svojevrsna škola jedrenja, jer pristižu unuci.
Do tog vremena sanjati ću san svih snova.

Do skorog jedrenja zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe

  1. Pogledaj http://www.outdoorcroatiaholiday.com/ ili https://www.facebook.com/pg/outdoorcroatiaholiday/about/?ref=page_internal
    kako ti se čini, time se bavi moj mlađi !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izvrsno...još ako to pretoči u barem kakvu takvu zaradu....pozdrav...

      Izbriši

Objavi komentar