SPRETNE MALE TRGOVKINJE


Ovih dana more nije najboje za kupanje, ali šetnje i druge aktivnosti tik uz more mogu biti izuzetno lijepe i prije svega odmarajuće.
 

Ova djvojčica preko dana na divljoj plaži traži kamenčiće neobičnog oblika i zanimljive školjkice, a u predvečerje na glavnom trgu s prijateljicama izlažu ih i prodaju turistima. Svakako, prije izlaganja i prodaje školjkice dobro  operu u slatkoj vodi, a na glatke kamenčiće ucrtavaju morske motive.
Sa svojim prodajnim mjestom, izrađen od kartonske kutije, izazvale su izuzetano zanimanje među turistima, naročito strancima.


Najzanimljivije u svemu je vidjeti i slušati djevojčice od šest-sedam godina kako školjkicama postavljaju prvu cijenu, te kako se na nekoliko stranih jezika ozbiljno cjenkaju s turistima olako ne spuštajući postavljene cijene. 

Bilo je i onih koji su se probali s njima našaliti, provocirajući ih tako što su umjesto glavne novčanice spominjali manje apoene, pa su nudili umjesto 2 Eura 50 centi. No, djevojčice se nisu dale prevariti. Znale su da je 50 centi manje od 2 Eura, pa šala turista nije uspjela.
Zbog svoje simpatičnosti i ozbiljnosti s kojom se unose u trgovinu, turisti im uglavnom sve kupe. Njihovi radovi shvaćeni su kao suveniri i kao takvi su jedini na otoku.
Kažem vam prave su trgovkinje.
Zarada? Za sladoled, dovoljna!

Do slijedeće prodaje zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)


Primjedbe

Objavi komentar