PRIPAZITE NA SVOJE ŽENE

 
Ovo je priča o mojim prijateljima, ali mogla bi se odnositi na bilo koga, pa i na vas.
Događaj je istinit pa sam aktere ove priče sakrio, nazivajući ih Smiljana i Šime.
Smiljana je prva završila fakultet pa je uz dogovor sa Šimom preuzela veterinarsku ambulantu u jednom mjestu bogate Podravine.
Kada je Šime nakon godinu dana diplomirao oženili su se i zajedno nastavili raditi u istoj ambulanti.
Nekadašnja država osiguravala je stanove i davala druge beneficije mladim stručnjacima samo da dođu raditi na selo.
U to vrijeme gotovo da se bolje živjelo na selu nego u gradu.
Smiljana i Šime nisu morali puno trošiti, jer nisu imali djece, nisu plaćali stan, pa uz dobre plaće mogli su znatno materijalno napredovati. S vremenom su kupili stan u Zagrebu i apartman na moru. Vozili su uvijek dobro auto, a vjerujem da su imali i osjetnu zalihu.
 

Pored lagodnog i bogatog života Šime nije bio suviše zadovoljan sa životom u provinciji, a Smiljana je stalno odgađala vrijeme preseljenja u grad. Ona je bila dijete sela, pa joj život na selu nije smetao. 
No i druge stvari u njihovu životu bile su potpuno različite. Na primjer; Šime nikada nije, kako se kaže, u obitelji „vodio kolo“. Sve u obitelji i oko nje prepustio je Smiljani, a ona je opet bila pravi diktator, čije su se riječi i naum morali slušati i bez pogovora provoditi. 
Šime je imao jednu veliku manu. Bio je strašno flegmatičan i nikada se nije gurao u „prve bojne redove“, a naročito od vremena kada je saznao da mu Smiljana neće moći dati vlastiti potomak. Ulje na vatru dolila je Smiljana kada se usprotivila umjetnoj oplodnji ili da usvoje dijete.
Desetak godina poslije Domovinskog rata, kao po nekom pravilu, Smiljana se počela mijenjati u svakom pogledu. Od jedne prosječne žene, žene koja je čitav vijek bila na selu postala je prava gradska dama. Počelo se pratiti visoku modu, kupovalo se samo po skupim i ekskluzivnim dućanima,
išlo se barem dva puta mjesečno u veliki grad na frizuru i ostale tretmane za uljepšavanje, a i često bi se ostajalo u gradu i po nekoliko dana. Nije Smiljana kao u mladosti pazila na svaki dinar, pa je počela trošiti na sve i svašta, na potrebno i nepotrebno, osim na Šimu. Ma, počela se ponašati upravo kao pijani milijarder.
U prvo vrijeme Šimu to nije smetalo, ali što je vrijeme više odmicalo postajao je sve nervozniji i nije mu bilo svejedno.
Napokon došao je i taj dugo čekani dan kada su se za stalno preselili u grad.
Kada se mislilo da idu prema vremenu nesmetanog i ležernog života u kojemu su mogli živjeti punim plućima i bez stresa, Smiljana je naprasno prekinula bračni odnos i nestala, uz jednostavno obrazloženje da više ne želi živjeti sa Šimom. 

Dakako, sa sobom nije zaboravila ponijeti svoju bankovnu karticu na kojoj je bila sva zajednička ušteđevina, ali za Šimu nepoznatog iznosa.
Treba napomenuti kako je Šime naslućivao da Smiljana ima nekakvu ljubavnu vezu. Sumnja datira od vremena Smiljanine preobrazbe, ali se jako iznenadio kada je saznao da Smiljana ne živi s ljubavnikom nego s ljubavnicom.
Na rastavi su podijelili imovinu i nastavili svatko svojim putom. Šimu je u dio zapao apartman na moru, a Smiljanu stan u Zagrebu, u  kojem i danas živi s mlađom ljubavnicom.

No, prije nekog vremena saznao sam da je i Šime konačno uzeo sudbinu u svoje ruke. Prodao je apartman i otišao malo razgledati svijet. Mislim da je sada u posjetu kod rodbine u jednoj od država na jugu Afrike.
Sve bi ovo bilo kako-tako normalno da se dogodilo u njihovim mlađim danima, a ne pred penziju.
Na kraju dobro je da su sve objelodanili na jednostavan način, jer su i Smiljana i Šime cijelom našem društvu naprosto nabijali komplekse pričama o svom bračnom životu. Naročito je prednjačila Smiljana, koja je njihov brak uvijek prezentirala kao uzoran, gotovo savršen i skladan, razuman, pun ljubavi i gle čuda, seksa.!
Ako mi ne vjerujete pitajte obje ili barem jednu od ovih radoznalih gospođa na fotografiji. One vam sinko sve znaju!! 
Jedino što je meni potpuno nepoznato koga to one tako budnim pogledom prate?.
I eto, to vam je tako. Jadna Smiljana, kako će bez Šime potrošiti tolike pare.
No, prije nego se rastanemo molim vas recite, je li moguće bilo na koji način sakriti se od ženskih pogleda?...boga mi biti će priča o onome tko je koga i kako je netko nekoga...aha, sad se ti misli i razbijaj tu ludaru i smišljaj tko je to koga i je li netko nekoga.....

Do neke druge priče zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe

  1. Imam ja sličnu priču samo obrnutu, ode on s ljubavnikom ! Pa ti vjeruj i daj muškarcu upravu ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam taj slučaj, ali je razlika u bankovnoj knjižici...on je nije nikad imao i nije ju mogao ponijeti kad je odlazio....tu je razlika....draga moja malena.....

      Izbriši
    2. Ne znam za tvoj slučaj ali u mom je on uzeo sve knjižici, stan, auto.... a ona otišla u podstanarstvo sa dva sina. E tu je razlika, moji su imali dva sina i bili su liječnici a ne veterinari ha, ha

      Izbriši
    3. Pa zbog toga joj je i uzeo sve....da su bili veterinari ostalo bi Šimi barem koliko za mačku... Kako je meni lijepo niti sam veterinar niti liječnik....za moju elektrotehniku i telefoniju nitko ne mari.....ha ha ha

      Izbriši
  2. Ove dvije prate tebe, puse i njima i tebi !!!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar