PROLJEĆE JE, MIJENJAJTE SE

 
Došlo je proljeće. Najljepše godišnje doba u kojemu se budi i mijenja sve što je živo, stvarajući novi izgled cijele prirode.
Kako na vas djeluje proljeće? Budi li proljeće u vama ono nešto što tjera da se pokrenete i napredujete, da se promijenite i krenete nekim drugim, boljim i ljepšim putem? Niste valjda klonuli i ništa vas ne zanima, niti proljeće niti promjene. Ako ste bezvoljni i bez interesa za promjene, onda nije dobro. Nije dobro biti ravnodušan i živjeti od danas do sutra, te ne mijenjati svoje navike, svoje ponašanje i sve što ste do sada radili.
 

Pogledajte prirodu kakao se mijenja. Tako bi se trebalo sve mijenjati, pa i čovjek. U sebi generirajte samo malo dobre volje i ako u tome uspijete, već ste se počeli mijenjati.
A kako dalje? Iz prve, najprije promijenite nekoliko komada odjeće i obuće. Dokupite nešto za proljeće, nešto što će se razlikovati od vašeg dosadašnjeg modnog izražaja. Svakako, žene trebaju promijeniti frizuru, pa možda i omiljeni parfem. Muškarci se potpuno mogu izmijeniti ako puste ili obriju brkove i bradu. Na radnom mjestu spram kolega promijenite način svog ophođenja. Izmijenite način kako ih pozdravljate, budite razdragani i veseliji, tako će oni sami osjetiti vašu promjenu.
Ako imate, a imate sigurno, taj nesretni mobitel. U njemu ste zapisali barem stotinjak imena i brojeva. Neke osobe dugo niste nazvali. Nazovite ih! Nazovite i svoje omiljene prijatelje i poznanike, zapitajte ih za zdravlje i porazgovarajte o svakidašnjici. Otiđite s njima na kavu, popričajte i razmijenite mišljenje s nekim na koga do sada niste ozbiljno računali. Nema bojazni, biti ćete prihvaćeni, jer barem deset posto njih su slični vama. 
Za početak biti će dovoljno. 



U prvo vrijeme ne očekujte puno niti od sebe niti od drugih, no malo po malo doći će novo stanje. Vi i vaše promjene biti će uočene, ali je jako važno da ste se pokrenuli svojom voljom. Stvoriti ćete novo stanje, jer ste trasirali nove puteve kojima će te moći krenuti, po želji u otvorene i bezbrojne kombinacije promjena vlastitog načina života. 
Ne smijete dozvoliti da vam jedina promjena u životu bude promjena prljavih čarapa i rezanje nokata. 
I još nešto važno. Trebate svakako znati da je potpuno deplasirana i nakaradna poštapalica; - Onaj tko me voli upoznao me je ovakvu i neću se mijenjati. 
Ako tako mislite onda imate urođenu manu koja u vama hrani lijenost i nemar. 
Brzo ćete shvatiti da jedna haljina ili jedno odijelo ma kako god da su izrađeni od kvalitetnog materijala i po modi, za desetak godina nisu više prikladni, a samo jedna ukosnica ljubičaste boje može pokrenuti bezbroj pogleda. Probajte me poslušati!

Do iduće promjene zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe

  1. Samo se najmudriji i najgluplji ljudi nikad ne mijenjaju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Niti sam mudar a bogami nisam ni glup. Zlatna sredina se treba i mora mijenjati.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar