NESTRPLJIVA ŽENA


Već si ulazila u četrdesetu  kada si izrazila potrebu da mu se povjeriš. Dugogodišnje prijateljstvo otvorilo ti je vrata da baš njemu sve ispričaš o sebi.
U to vrijeme bila si nikad ljepša i nikad u tako lijepoj garderobi, ali pored svega nesretna, nestrpljiva i malodušna. Znao je! Tvoje vrijeme je istjecalo.
Pitala si ga kada će ti se život početi mijenjati i kada će konačno krenuti. On to sa sigurnošću nije znao, ali je znao da će krenuti.
Ženu koja ima ono nešto čime pokreće druge ljude, ne može život mimoići.



Bio je tvoj ispovjednik i baš zato osjećao veliku odgovornost u smislu što reći i kako te ohrabriti. Dobro se sjeća kako te je davno uvjeravao da će sve zavisiti od tebe i tvoje naravi i da će se sve početi mijenjati onda kada budeš osjetila da voliš.
U životnoj utrci drugačije se karte slažu onome tko je strpljiv i ima snage trčati na duge staze, a drugačije onome tko je sprinter i trči na stotinjak ili dvjesta metara. 

Nije bio posve siguran da si mu povjerovala, jer nisi mijenjala niti sebe niti stil trčanja. Kroz cijeli život bila si trkačica na kratke staze s davno izgubljenom nadom da ćeš ikada pobijediti.
Pored svega, beskrajno je želio da budeš čim prije u naručju nekoga tko bi ti bio po volji. Po prvi puta pročitala si njegove misli i prihvatila ponuđeni “doping”.
I gle čuda! Danas u 47. godini sretna si žena, majka dvoje krasne djece i uspješna poduzetnica.
Dakako, sve se promijenilo jer si ne samo izmijenila stil trčanja nego i dužinu staze.
Sretno svim djevojkama koje čekaju!


S trčanja na duge staze zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe