ŠARENI LEPTIRI

Kada vam netko kaže da po njegovoj utrobi šetaju šareni leptiri, onda vam je dao znak da je zaljubljen.
Poznato je da su se mnoge osobe upoznale preko interneta, preko njega razvijali međusobne simpatije i osjećaje, tako da su na kraju svoju vezu okrunili s ljubavlju i brakom. Za neke od nas takav je način komuniciranja neobičan, ali tako su oni drugi htjeli i učinili, pa sretno im bilo!
No, ja ću vam ispričati jednu priču koja je imala sve karakteristike lijepe, drage i sentimentalne veze, samo što je završila kako nije trebala završiti.
Upoznao ju je prije 4 godine preko interneta. Njegovi komentari na njeno pisanje naveli su je da s njim uspostavi neobičnu virtualnu vezu.
I tako je počelo. Česte međusobne prepiske razvijale su jednu nježnu i intimnu vezu koja ih je toliko zbližila da nisu osjećali kilometarsku razdaljinu koja ih je razdvajala. Svaki njihov kontakt preko interneta toliko je bio jako ispunjen emocijama, gotovo kao da su bili jedno drugom u zagrljaju.
Veza im je bila protkana onim tananim osjećajima u kojima se uz malo riječi osjetiš posve ispunjenim.


Iako su planirali i imali žarku želju tajno se sastati, nikada to nisu ostvarili, što im nije smetalo da se doživljavaju kao pravi zaljubljeni par. Uz veliku pažnju i tajnovitost, skrivajući svoj odnos od izravne javnosti, jedno drugome su s velikom pažnjom izražavali nježnosti i osjećaje. Takav način komuniciranja unio je pravo zadovoljstvo u ljubovanje, pa je i veza  imala znatno veću vrijednost.
Komunicirati i voditi ljubav preko javne mreže nije jednostavno. Treba imati puno mašte i pameti kako nešto reći da nepoželjni ne prepoznaju, a opet toliko reći da onaj kome je namijenjeno sve razumije. Dakako, Lela i Roko, tako su se zvali, dobro su se razumjeli, naprosto jer su bili jedno u drugo zaljubljeni.
Nije ih smetala ni činjenica da veza nema perspektivu i da će joj doći kad-tad kraj, jer su oboje bili u sretnim i stabilnim brakovima. No, oni za to nisu previše marili. Dok ih je držao ljubavni zanos u vezu su vjerovali i u njoj uživali, te nesebično unosili emocije sa svim elementima s kojima raspolažu oni koji se vole.
Lela je prva priznala Roku kako se u njenoj utrobi nešto lijepo giba, poput leta šarenih leptira.



Roko je znao o čemu je riječ,
no ni danas mu nije jasno zašto i on nije Leli priznao kako i po njegovoj utrobi haraju "šareni leptiri". Bila je to kobna greška.
Iako se Roko nije izjašnjavao, njihov virtualni odnos i dalje je bio korektan, lijep i zabavan, vrlo, vrlo intiman. Stizalo je bezbroj Lelinih poruka, pisanih i poslanih kasno u noć, iz kreveta, nadajući se da će jednom pored nje umjesto mobitela biti Roko. 
Nije bilo tajni u njihovim životima i nije bilo ničega što bi ih opterećivalo ili sputavalo da tako dalje nastave. Posebno se to odnosilo na Roka koji je živio u nekakvom blaženom zanosu. Jako mu je godilo što je Lela, ta divna osoba, upravo njemu davala sebe više nego drugima. 
Veza među njima uvijek je bila stabilna i nije se mogao predvidjeti njen kraj. 
Izvrsno su znali balansirati između nastalih međusobnih osjećaja i onih drugih koje su imali s bračnim partnerima. Rekli bi zlobnici, da su se ponašali kao pravi preljubnici. Da, bila je to prava preljuba ali na virtualni način.
Kako je vrijeme prolazilo lagano se naziralo da njihovi odnosi blijede i dolaze u krizu. 
Da se veza ne bi prekinula Roko se konačno odlučio Leli priznati kako i on nju voli i da "šareni leptirići"  skakuću i po njegovoj utrobi.
No, Lela je u čekanju Rokova priznanja bila već stvorila nepopravljivo mišljenje kako je on neozbiljan, te mu prigovorila kako se poigravao s njenim osjećajima. 
Ipak ga je zamolila da vezu, ma kakva god da je bila, ne treba prekidati. Imala je potrebu imati nekoga preko koga bi mogla olakšati dušu od sitnih obiteljskih poteškoća.

I gle čuda, umjesto da veza postane čvršća i stabilnija, kasno priznanje, izazvalo je kontra efekt, pa je veza postala skoro nepodnošljiva. 
Nastalo je čudno i nerazumno stanje. Nestalo je nježnosti, intime i svega onoga što je tu vezu činilo tako ljupkom i romantičnom. Lela se potpuno promijenila, da li zbog Rokovog iznenadnog priznanja ili zbog onoga što je u tom momentu osjećala.
Već duže vrijeme slabo komuniciraju, pa i u onom što jedno drugome napišu nema više životnog žara niti ljepote. Sve je postalo usilno i suhoparno. Nestalo je onih nježnih i samo njima razumljivih dodira. Ta njihova lijepa i draga virtualna veza pomalo je uvenula i kao da se pretvorila u opterećenje.  
Izgleda kako leptiri ma koliko god su lijepi i razigrani, na žalost, žive samo jedno ljeto.

Do slijedećih leptira zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe

  1. Kad je čovjek zaljubljen, uvijek započinje tako što zavarava samog sebe, a završava tako što zavarava druge. To ljudi zovu romantikom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih to rekao drugačije. Gruba je riječ "zavaravati". Onaj tko je zaljubljen on je u sedmom nebu i preskace sve prepreke kako bi uživao u zaljubljenosti. Još ako druga strana odgovara na njenu zaljubljenost, onda njihovoj vezi granica je samo nebo. Niti jedno niti drugo ne analiziraju život tj to stanje da li je istinito, stvarno ili je to samo prigodni san. Ali je što je , samo znam da je lijepo!

      Izbriši

Objavi komentar