SPOMEN NA LJUBAV

 
Rijetki su među nama oni koji nisu imali veliku ljubav. Mnogo je takvih ljubavi sretno završilo i još uvijek traju, ali ima među nama i onih čije su ljubavi zbog kojekakvih razloga ostale nedovršene, naprosto jer su se ljubavnici razišli. To ne znači da se takvih ljubavi ne treba sjećati. Naprotiv, one u nama žive, samo što ih držimo u tajnosti. Spomen na njih u nama budi posebno lijepe osjećaje, pa zato takve ljubavi imaju pravo da ih se barem jednom na godinu sjetimo. Prisjetite se svih tih dana svoje mladosti i izaberite barem jedan dan u kojemu ste doživjeli više osjećaja nego u bilo kojem drugom. Može to biti samo jedan mali trenutak, jedan ukradeni pogled nepoznate osobe, koji je izazvao u vama nemir. Može to biti osoba s kojom niste imali ništa, ali je u vama ostavila nedokučivu čežnju i želju. Svi oni imaju mjesto u našim dušama i rado ih se sjećamo.  
Zato, ove godine 25.7. točno u 23,00 sata održati će se najveći sastanak s najdražim ljubavima, koje nisu završile onako kako su trebale. 
Što trebate napraviti? U spomenuto vrijeme izađite iz svojih kuća i stanova, te pogledajte nebo u pravcu sjevera. 
 


Nađite zviježđe "Velika kola"! Ovdje na fotografiji vidljiva su odmah iznad šume, na desnoj strani.... to je skup od 7 zvijezda koje su sjajnije od drugih. (po dvije zvijezde jedne iznad drugih čine kola, te tri zvijezde lijevo od njih, čine rudo od kola).
Kada ih pronađete pomislite na onu osobu koju ste voljeli, bilo to tajno ili javno.
Ako tako učinite biti će te dio najvećeg istovremenog i jedinstvenog skupa-spomena onih koji su voljeli i bili voljeni. U tim trenucima uz pomoć mašte i prisjećanja prošlosti sjediniti će te se u nezaboravni užitak.
Nije ovo prvi put što postavljam ovakav
post. Prvi put postavio sam ga 25.5.2011. godine.
Zbog obično lošeg vremena u maju (svibanj) premjestio sam ga i to s razlogom na 25.7. svake godine.
Dakako, možete i na komentaru ispod posta upisati ime ili već što želite o onome koga ste se sjetili i voljeli. No, to nije obveza.
Ipak, ako ne učinite kako sam napisao onda niste imali veliku ili promašenu ljubav....
Dakako, biti ću i ja s vama, jer još uvijek imam snage i htijenja spojiti dvije različite obale i na njih prenijeti sve ljubavi i sve mržnje, radosti i tuge, sve istine i sve laži. 
Upišite ime onoga koga ste voljeli i dokažite da i vi mislite na ljubav kao i ja! Ako nećete napisati onda nikome ništa. Nema prisile.

Eto, do slijedećeg susreta jedinstvenog među narodom, lijepo vas pozdravljam s mojim uobičajenim, zdravi i veseli bili!
 

Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)


Primjedbe