NEPOZNATA KOČNICA

Mala priča (1)

Grga, Šime, Roko i ja cijelu smo zimu zabavljali naše društvo pričama kako smo ljeto proveli s nekim Čehinjama kupajući se goli.
Naše djevojke strpljivo su nas slušale puštajući nas da razmašemo maštu, sve dok Anđela nije predložila. Mogli bi smo naredno ljeto svi zajedno na more i oprobati "modni detalj" to jest nudističko kupanje, koje je na našoj obali sve više uzimalo maha.


Rečeno učinjeno, sve po dogovoru, osim skidanja do gola. Od vremena onog Anđelina prijedloga pa do prvog dolaska na mjesto kupanja kao da se među nas uvukla neka kočeća sila koja nam je oduzela svu našu maštu i mladenačku bezbrižnost.
Na prvom zajedničkom kupanju skidanje odjeće išlo je glatko sve dok se nije došlo do grudnjaka i gaćica. Tog momenta kočnicu smo, kao po jednoj zapovijedi, svi zategnuli do kraja. Čak nam je godilo kad nitko nije spominjao niti forsirao skidanje.
Zašto se nismo mogli skinuti?
Razumijem žene koje grudnjacima, steznicima i drugim pomagalima uobličavaju tilo čineći ga ženstvenijim, ali koji je vrag bio nama muškarcima da nas je spriječio skinuti gaćice. Kod nas je skidanje jednostavnije i nema iznenađenja. Ili imaš ili nemaš.
I danas kad sretnem Anđelu, uz kavicu, priznaje mi da je često mislila na nekadašnje ljetovanje u kojemu je sram ili nešto drugo nama nepoznato upropastilo cijelo ljetovanje. 

Zašto se nismo mogli skinuti do gola? Što nas je to ukočilo, a bili smo vrlo intimni. Zašto smo se mogli razgolititi pred nepoznatim Čehinjama, a nismo mogli pred vlastitim djevojkama? 
Razlika je očito postojala. 
A bili smo mladi i tako zgodni!

Do skidanja zdravi i veseli bili!
Vaš Ljubomir Topić (Mali Mate)

Primjedbe